Tips van onze stuntstepmonteur

Tips van onze stuntstepmonteur

Tips van onze stuntstepmonteur

Het onderhoud van je stuntstep is erg belangrijk, als je wil dat je step zo lang mogelijk mee gaat. Ook kan het erg gevaarlijk zijn als er tijdens het rijden opeens iets kapot gaat.Daarom ga ik samen met jullie de belangrijkste punten langs om te zorgen dat jij zo lang mogelijk plezier kan hebben van je step.

De lagers van je step slijten het snelst en hebben het meeste aandacht nodig. De twee belangrijkste lagers zitten in de headset van je stuntstep. Deze lagers slijten het snelst omdat deze de meeste klappen opvangt. Zorg dat je deze lagers iedere 1-2 weken opnieuw smeert met lager olie. Doe dit met speciale lager olie zoals Bones speed cream (geen WD40 gebruiken!). De rest van de lagers zitten in je wielen. Druppel een paar druppels olie op het lager en draai deze een paar keer rond. Als je merkt dat je lagers niet meer goed draaien of de andere kant op draaien na dat ze gestopt zijn of als er speling in zit dan zijn ze aan vervanging toe. Als je toch bij de lagers van je wielen bent kijk dat even goed naar het wiel zelf of er geen scheur in zit. Kijk ook goed of je wiel niet plat/vierkant is. als dit niet goed is moet je je wiel vervangen.

Aan het deck, de bar en je voorvork kan je niet echt iets doen aan onderhoud. Loop deze wel regelmatig na en check voor scheurtjes/barsten. Als je een scheur of barst vind ga dan absoluut niet door met steppen voor dat je deze hebt vervangen.

 Als het niet lukt of als je vragen hebt kan je ons altijd een chat sturen. Of kom gewoon even bij ons langs.

Lucas, stuntstep monteur Dumpstijl Harderwijk.

Reacties

  • Hoe verwijder je de speling van het stuur

    Luciel op

Laat een reactie achter

* Verplicht