Onderhoud & Reparatie

TIPS & ONDERHOUD
Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je skateboard. Dit bevordert namelijk de kwaliteit en levensduur van de onderdelen. Hieronder tref je informatie en tips vinden over het onderhouden van je skateboard.

Schoonmaken
Maak je skateboard na iedere rit schoon. Dit kun je het beste doen met een licht vochtige doek. Neem hierna het board af met een droge doek.

Lagers
Regelmatig onderhoud van de lagers is superbelangrijk. Dit kun je doen met de speciale onderhoudsolie. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor onderhoud van de lagers en zorgt ervoor dat de lagers goed gesmeerd blijven en lang mee gaan. 
Zorg ervoor dat er geen water in de lagers van de wielen terechtkomt. Dit kan gebeuren als je over nat wegdek of door waterplassen rijdt. Als er water in de lagers zit, is de kans groot dat de lagers vervangen moeten worden. De binnenkant van de lager is dan gecorrodeerd en dat zorgt ervoor dat de lager minder soepel draait en uiteindelijk defect zal raken. Als de lagers beschadigd zijn door water hoor je een schrapend geluid uit de wielen komen.
Kom langs bij Dumpstijl voor je onderhoud van je lagers/wielen en we zorgen dat jouw wielen weer lekker soepel rollen. 


Afstellen bouten & schroeven
Controleer regelmatig de bouten en schroeven en stel opnieuw. Dit is belangrijk omdat er tijdens het rijden veel trillingen vrijkomen. Met een T-tool kun je de belangrijkste bouten (trucks & wielen) controleren, vastzetten en afstellen.