Onderhoud & Reparatie

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je skate- of longboard. Dit bevordert namelijk de kwaliteit en levensduur van de onderdelen. Hieronder tref je informatie en tips vinden over het onderhouden van je board.

SKATE- of LONGBOARD
 • Schoonmaken
  Maak je skate- en longboard na iedere rit schoon. Dit kun je het beste doen met een licht vochtige doek. Neem hierna het board af met een droge doek.
 • Lagers
  Zorg ervoor dat er geen water in de lagers van de wielen terechtkomt. Dit kan gebeuren als je over nat wegdek of door waterplassen rijdt. Als er water in de lagers zit, is de kans groot dat de lagers vervangen moeten worden. De binnenkant van de lager is dan gecorrodeerd en dat zorgt ervoor dat de lager minder soepel draait en uiteindelijk defect zal raken. Als de lagers beschadigd zijn door water hoor je een schrapend geluid uit de wielen komen.
  Regelmatig onderhoud van de lagers is dus belangrijk. Dit kun je doen met de speciale onderhoudsolie. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor onderhoud van de lagers en zorgt ervoor dat de lagers goed gesmeerd blijven en lang mee gaan. 
 • Afstellen bouten & schroeven
  Controleer regelmatig de bouten en schroeven en stel opnieuw. Dit is belangrijk omdat er tijdens het rijden veel trillingen vrijkomen. Met een T-tool kun je de belangrijkste bouten (trucks & wielen) controleren, vastzetten en afstellen. 
STUNTSTEP


Het is verstandig je stuntstep regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Dit betekent: controleren, schoonmaken, invetten en indien nodig vervanging van onderdelen. Hieronder stapsgewijs de aandachtspunten wat betreft onderhoud/controleren van je stuntstep.

 • Controleer of de handvatten niet zijn verschoven en de dopjes aan het uiteinde van het stuur er nog op zitten. 
 • Kijk of het  stuur niet is verbogen en of de lasnaden nog goed zijn. 
 • Test je stuurklem door met een imbus-sleutel de bouten aan te draaien. Door het schroefdraad in te vetten kan de klem nog vaster gedraaid worden. 
 • Schoonmaken van de balhoofdlagers met een droge doek en vervolgens invetten van de lagers met speciale onderhoudsolie. Bij getik van de lagers of als de lager niet meer draait, dan zijn deze aan vervanging toe.
 • Maak je deck, het frame van je step regelmatig schoon met een droge doek. Vet de lagers in en controleer de lasnaden en check de rem. 
 • Griptape geeft grip tijdens het stuntsteppen. Griptape versleten dan is eenvoudig te vervangen.
 • Voorvork & compressieDe voorvork van de stuntstep is het onderdeel waar het voorwiel in vast zit. De voorvork loopt door het deck heen en draait op de decklagers. Speling voorkomen? Draai regelmatig de compressie aan.
 • Controleer of de assen van de wielen nog voldoende vastzitten en draai deze indien nodig verder aan.. Kijk of er zich geen scheurtjes in de velgen bevinden en of het rubber niet los komt van de velg.
 • Wiellagers krijgen de meeste klappen te verduren, het is daarom raadzaam om de lagers dan ook te controleren op speling en een rinkelend geluid.

Onderhoud/Reparatie bij Dumpstijl

Natuurlijk kunnen wij ook het onderhoud/reparatie verzorgen. Bel, mail of app en wij maken een afspraak.